Direkt zum Hauptbereich

Nederduitser ziet geen problemen

Een meerderheid van de zogenoemde villavluchtelingen negeert de huidige kredietcrisis.
Maar liefst 75 procent van de Nederlanders, die in Duitsland willen gaan wonen, zegt zich niet tegen te laten houden door de financiële crisis. Integendeel, velen grijpen de economische malaise juist aan om Nederland te ontvluchten.
Dat blijkt uit een enquête onder ruim 200 bezoekers van de website Overdegrens.eu, die geldt als een vraagbaak voor ‘Nederduitsers’, Nederlanders die vanwege de torenhoge prijzen op de huizenmarkt de grens over zijn gevlucht of plannen in die richting hebben.
Ruim 44 procent van de bezoekers zegt dat de crisis hun beslissing om een huis in Duitsland te kopen niet beïnvloedt. Bijna 31 procent laat weten dat juist het tegendeel het geval is: de crisis stimuleert hen een woning in Duitsland te kopen vanwege de lage huizenprijzen die daar gelden. 25 procent zegt in deze onzekere tijden de beslissing uit te stellen tot er meer duidelijkheid is over de toekomst.
Een van de respondenten geeft aan persoonlijk geen gevolgen van de crisis te ondervinden. ,,Er wordt veel te veel nadruk gelegd op de crisis. Ik heb gewoon een vaste baan bij een stabiel bedrijf. Ik zie geen reden mijn beslissing uit te stellen.” De ‘villavluchteling’ zegt juist voordelen te zien om op dit moment de wijk te nemen: ,,Veel leveranciers willen je juist nu graag als klant. Er zijn hele leuke kortingen te bedingen bij het inrichten van je nieuwe huis.”
Wel kleven er nadelen aan de crisis, zo reageert mevrouw De Wit uit Almere, die zegt zo snel mogelijk naar Duitsland te willen verhuizen: ,,Er is slechts een groot obstakel. We willen niet eerder ons nieuwe huis in Duitsland laten bouwen als ons huidige huis is verkocht.”
Intussen spelen gespecialiseerde Duitsland-makelaars in op de huidige belabberde Nederlandse huizenmarkt door een dubbele hypotheekrente tijdens de bouw mogelijk te maken. ,,Zelfs in dat geval blijft een huis in Duitsland financieel aantrekkelijk”, aldus Sander Haas, samensteller van de website Overdegrens.eu.
Omdat de huizen er vaak aanzienlijk goedkoper zijn, wonen momenteel circa 30.000 Nederlanders in Duitsland.
bron: de Telegraaf

www.elsmannmakelaars.nl

Kommentare

Unknown hat gesagt…
voor een overzicht en forum op dit vlak heb ik gekeken op makelaars.induitsland.info .. bedankt voor het artikel, vond het nuttig te lezen!
Sjaan hat gesagt…
bedankt voor het delen van dit artikel .. vond een ander leuk startpunt ook forum.induitsland.info daar kun je een vraag stellen en deze wordt dan door particulieren beantwoord, maar ook commerciele aanbieders geven een gratis advies.. op makelaars.induitsland.info kun je een overzicht van grensmakelaars vinden. anders gewoon ff googlen :) woon zelf in de grensstreek aan NL zijde maar heb de sprong nog niet gemaakt..

Beliebte Posts aus diesem Blog

Elten - Freistehendes Einfamilienhaus € 89.000,--

Gemütliches Einfamilienhaus als Dauerwohnsitz oder Wochenendhaus! Elten Kiebitzsee: Das ehemalige Wochenend– bzw. Feriengebiet liegt direkt am Badesee Kiebitzsee, am Rande von Elten, 200 Meter von der niederländischen Grenze entfernt. Grundstück: 363 m² Das Grundstück wurde mit großer Rasenfläche sowie Blumen und Sträuchern angelegt. Von der teilweise überdachgen Terrasse genießen Sie einen Blick über Ihren Garten. Baujahr: ca. 1972 Nutzfläche: ca. 60m² mit praktischer Raumaufteilung Das ideale Haus für 1 bis 2 Personen ! Wohnbereich: Der Wohnessbereich mit seinen großen Fenstern und Zugang zur Terrasse verfügt über einen schönen Gartenblick. Küche: Einbauküche mit elektrischen Geräten Badezimmer: Dusche, WC und Waschtisch Bodenbeläge: Teppich, PVC Fenster: Holzfenster mit teilweise Isolierverglasung und gesamtes Haus Rollläden Heizung: Nachtspeicherheizung Die Immobilie kann voll möbliert übergeben werden. Gepflegt – gemütlich mit schönem Grundstück! Genießen Sie die Ruhe nach dem All

Te koop, schitterend vrijstaand huis in Anholt

Deze vrijstaande woning met zijn prachtig aangelegde tuin ligt midden in het historische dorp Anholt, slechts 3 km verwijderd van de Nederlandse grens. Anholt staat bekend door het prachtige kasteel en aangelegen golfbaan. Een ander belangrijke toeristische trekpleister is het berenpark „Anholter Schweiz“. Het dorf zelf voorziet in alle levensbehoeften en biedt een goede infrastructuur. Scholen en kleuterscholen, huisartsen en apotheek, kortom alles is binnen bereik. Tevens is er een goede verbinding naar de autobaan A3 / A12 Richting Oberhausen / Arnhem. Perceelsoppervlakte: 1668 m² De als park aangelegde tuin is een droom voor iedere tuinliefhebber! Met o.a. een grote vijver, diverse terrassen en zithoekjes. Alles door een vakman aangelegd. Bouwjaar: 1971 Woonoppervlakte: ca.187 m² Voor meer informatie klik hier . http://www.elsmannmakelaars.nl/

Hüthum

Raner Elsmann Immobilien: Vrijstaande woning met bijgebouw en stal!Aan de rand van Hüthum gelegen met goede verbinding richting Emmerich / Elten alsmede de A12 / A3 richting Nederland en het Ruhrgebied. Perceeloppervlakte:11.571 m²De grondstuk is verdeeld in een tuin achter het woongedeelte met gras, bomen, struiken, tuinhuisje… en een ´boerderij´-gedeelte met op dit moment akkerland. Dit akkerland wordt door een boer gebruikt en kan na de oogst bijvoorbeeld als grote weide gebruikt worden.De woning is op massieve bouwwijze gebouwd en is in de loop der tijd uitgebouwd en gemoderniseerd. Door het bijgebouw, de stal en het grote grondstuk zijn er veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld paardenliefhebbers, dierenvrienden en / of grote families met veel ruimte voor hobby´s. Bouwjaar: 1900Woonoppervlakte: ca. 130 m²Woonkamer:Woon-/eetkamer met grote raampartij richting de tuin.Keuken:Ruimte keuken met zitgelegenheid en inbouwkeuken met electrische apparatuur.Badkamer: Bad, douche,wc en wastafe