Direkt zum Hauptbereich

Informatieavond Nederland en Duits erfrecht en verschillende andere thema´s op 22.01.2009


Informatieavond Nederland en Duits erfrecht en verschillende andere thema´s op 22.01.2009

Door de onverwacht grote opkomst is de informatieavond in Hotel Wanders in Elten een paar minuten later begonnen. Na een kort welkom door organisator Rainer Elsmann heeft Albert Jansen Ortsvorsteher (´burgemeester´) van Elten het woord overgenomen. Hij heeft de aanwezige meer verteld over Elten, de geschiedenis van Elten en de binding met Nederland. Daarnaast boodt hij zich aan voor allerhande vragen en hulp. Hier is op de avond zelf al veel gebruik van gemaakt.


Notaris Jansen uit ´s Heerenberg en Notaris Lensing uit Emmerich hebben de geïnteresseerde vervolgens alle voor- en nadelen van het Nederlandse en het Duitse Erfrecht uitgelegd. Tijdens de presentatie zijn vele vragen gesteld, wat duidelijk maakt dat het thema erg actueel en belangrijk is. Als conclusie kwam eruit dat het belangrijk is een goed advies te krijgen inzake het erfrecht. Als een emigrant niets doet dan gaat automatisch het Duitse erfrecht na 5 jaar gelden en dit is niet altijd wenselijk.


Sven Jansen, verzekeringsagent voor de Deutsche Bank, heeft vervolgens informatie gegeven over allerlei verzekeringen. Vooral de verschillen tussen Duitsland en Nederland zijn toegelicht. Als voorbeeld waarschuwde hij voor het verlopen van de Nederlandse autoverzekering. De verzekering was altijd nog maanden gelden, maar in veel gevallen is dit terug gebracht tot enkele weken.

Bij de informatieavond in december is door de aanwezige gevraagd over er ook meer informatie gegeven kon worden over het verenigingsleven in Duitsland. Voor deze avond was dan ook de Kolpingverein uitgenodigd. Willi Kampmeier und Herbert Smaak hebben van alles verteld over de Kolpingfamilie Elten. Naast de geschiedenis en de internationale organisatie hebben zij ook verteld wat er zoal georganiseerd wordt door de Kolpingfamilie.

De avond is afgesloten met een grote discussie waar experts van verschillende vakgebieden, Nederlanders die al in Duitsland wonen en Nederlanders die plannen hebben om dit te gaan doen elkaar met allerlei vragen, antwoorden en tips hebben bestookt. Naast de hierboven genoemde experts waren ook Horst van Binsbergen, Steuerberater van Rewicon, Erik van Woudenberg, belastingadviseur van DTW en Eric Derksen, accountant van DTW aanwezig.

Makelaar Rainer Elsmann: „We zijn zeer tevreden met deze informatieavond en denken dat zowel toekomstige inwoners van Duitsland en mensen die al langere tijd in onze regio wonen, belangrijke informatie mee naar huis hebben genomen.
Vooral met betrekking tot het erfrecht is het belangrijk zelf een besluit te nemen over welk land leidend is.
De volgende informatie avond in deze stijl, zal plaats vinden op 17.02.2009. We hopen ook dan weer veel bezoekers te mogen ontvangen. Het hoofdthema van die avond zal zijn „Nederlands en Duits belastingrecht voor grensgangers". Ook deze avond zullen andere thema´s aan bod komen, zoals het koopcontract, hypotheken en er zal weer een vereniging zijn die zich zelf zal presenteren."

Voor meer informatie: http://www.elsmannmakelaars.nl/

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Elten - Freistehendes Einfamilienhaus € 89.000,--

Gemütliches Einfamilienhaus als Dauerwohnsitz oder Wochenendhaus! Elten Kiebitzsee: Das ehemalige Wochenend– bzw. Feriengebiet liegt direkt am Badesee Kiebitzsee, am Rande von Elten, 200 Meter von der niederländischen Grenze entfernt. Grundstück: 363 m² Das Grundstück wurde mit großer Rasenfläche sowie Blumen und Sträuchern angelegt. Von der teilweise überdachgen Terrasse genießen Sie einen Blick über Ihren Garten. Baujahr: ca. 1972 Nutzfläche: ca. 60m² mit praktischer Raumaufteilung Das ideale Haus für 1 bis 2 Personen ! Wohnbereich: Der Wohnessbereich mit seinen großen Fenstern und Zugang zur Terrasse verfügt über einen schönen Gartenblick. Küche: Einbauküche mit elektrischen Geräten Badezimmer: Dusche, WC und Waschtisch Bodenbeläge: Teppich, PVC Fenster: Holzfenster mit teilweise Isolierverglasung und gesamtes Haus Rollläden Heizung: Nachtspeicherheizung Die Immobilie kann voll möbliert übergeben werden. Gepflegt – gemütlich mit schönem Grundstück! Genießen Sie die Ruhe nach dem All

Te koop, schitterend vrijstaand huis in Anholt

Deze vrijstaande woning met zijn prachtig aangelegde tuin ligt midden in het historische dorp Anholt, slechts 3 km verwijderd van de Nederlandse grens. Anholt staat bekend door het prachtige kasteel en aangelegen golfbaan. Een ander belangrijke toeristische trekpleister is het berenpark „Anholter Schweiz“. Het dorf zelf voorziet in alle levensbehoeften en biedt een goede infrastructuur. Scholen en kleuterscholen, huisartsen en apotheek, kortom alles is binnen bereik. Tevens is er een goede verbinding naar de autobaan A3 / A12 Richting Oberhausen / Arnhem. Perceelsoppervlakte: 1668 m² De als park aangelegde tuin is een droom voor iedere tuinliefhebber! Met o.a. een grote vijver, diverse terrassen en zithoekjes. Alles door een vakman aangelegd. Bouwjaar: 1971 Woonoppervlakte: ca.187 m² Voor meer informatie klik hier . http://www.elsmannmakelaars.nl/

Hüthum

Raner Elsmann Immobilien: Vrijstaande woning met bijgebouw en stal!Aan de rand van Hüthum gelegen met goede verbinding richting Emmerich / Elten alsmede de A12 / A3 richting Nederland en het Ruhrgebied. Perceeloppervlakte:11.571 m²De grondstuk is verdeeld in een tuin achter het woongedeelte met gras, bomen, struiken, tuinhuisje… en een ´boerderij´-gedeelte met op dit moment akkerland. Dit akkerland wordt door een boer gebruikt en kan na de oogst bijvoorbeeld als grote weide gebruikt worden.De woning is op massieve bouwwijze gebouwd en is in de loop der tijd uitgebouwd en gemoderniseerd. Door het bijgebouw, de stal en het grote grondstuk zijn er veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld paardenliefhebbers, dierenvrienden en / of grote families met veel ruimte voor hobby´s. Bouwjaar: 1900Woonoppervlakte: ca. 130 m²Woonkamer:Woon-/eetkamer met grote raampartij richting de tuin.Keuken:Ruimte keuken met zitgelegenheid en inbouwkeuken met electrische apparatuur.Badkamer: Bad, douche,wc en wastafe