Direkt zum Hauptbereich

Informatie avond Wonen in Duitsland te Maarsbergen


Op 28 januari heeft Rainer Elsmann Immobilien een informatie avond wonen in Duitsland georganiseerd in Maarsbergen. We hebben dit gedaan omdat we merken dat steeds meer klanten van ons uit de regio Utrecht / Veenendaal / Amersfoort komen.
Naast ons team hebben we ook een team van experts meegenomen. Deze experts uit verschillende vakgebieden hebben de aanwezige van zeer veel nuttige informatie kunnen voorzien en hebben veel vragen beantwoord.
Rainer Elsmann heeft allereerst iedereen welkom geheten waarna Tom Robijn een presentatie heeft gegeven over wonen in Duitsland. Gedurende deze presentatie zijn de verschillende experts in de vomr van een forum aan het woord gekomen.
Als eerste expert heeft dhr. Heering van de Rabobank Graafschap Zuid uitleg gegeven hoe het werkt om een hypotheek te krijgen voor een huis in Duitsland. De Rabobank is namelijk een van de weinige Nederlandse banken die een hypotheek verstrekt in Duitsland. Diverse ´angstige´ vragen over strenge voorwaarden, aflossing en eigen geld kon Dhr. Heering met een geruststellend antwoord beantwoorden; de voorwaarde zijn helemaal niet strenger geworden door de financiele crisis. Kortom er is van alles mogelijk. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie is een hypotheek bij een Duitse of bij een Nederlandse bank gunstiger. Naast Dhr. Heering was ook Dhr. Bergevoet, directeur van het grenskantoor Graafschap Zuid aanwezig.
Vervolgens heeft Miriam Köster een medewerkster van Notaris Lensing uit Emmerich, die helaas door ziekte zelf niet aanwezig kon zijn, het proces bij de Notaris uitgelegd. Belangrijk discussie punt was de hoogte van de kosten voor de Notaris. Dit is eigenlijk geen discussie want in tegenstelling tot Nederland zijn de kosten in Duitsland vast gelegd in de Wet.
Wanneer u een huis gekocht heeft dan moet dit ook verzekerd worden. In Duitsland koopt u niet alleen het huis maar ook de opstalverzekering. Wanneer u hiervan af wil, dan dient u binnen 4 weken een nieuwe verzekering te hebben en de oude te hebben opgezegd. Dhr. Jansen van de Deutsche Bank heeft iedereen uitgelegd waarom het zo verstandig is deze verzekering en andere verzekeringen te bespreken met een adviseur. Wanneer u bijvoorbeeld een ouder huis koopt, dan is de opstalverzekering afgesloten voor een veel lager bedrag dan de huidige waarde van de woning. Als er dan iets gebeurd bent u dus onderverzekerd.
In het jaar van emigratie krijgt u te maken met de Nederlandse en de Duitse belastingdient. Dhr. van Binsbergen een Duitse belastingadviseur van Rewicon en Dhr. van Woudenberg een Nederlandse belastingadviseur van DTW-belastingadviseurs hebben de mensen in de zaal uitgelegd hoe de regels in elkaar steken. Bij belastingen is het netzoals bij vele andere onderwerpen belangrijk de persoonlijk situatie te bespreken. Aangezien dit op een informatie avond lastig is, hebben de twee adviseurs een schema gemaakt dat de aanwezigen in konden vullen waarna ze een vrijblijven advies ontvangen over de belastingsituatie.
Tot slot heeft Dhr. Swienink als Nederlander die al in Duitsland woont nog enkele praktische tips gegeven over het wonen in Duitsland. Met name het bouwen van een eigen huis heeft hij nader toegelicht.
Na dit ´officiele´ gedeelte was er nog voldoende tijd om alle experts persoonlijk vragen te stellen. Getuige de gezellige drukte na afloop heeft iedereen hier volop gebruik van gemaakt.

Hopelijk is iedereen met veel extra kennis over het wonen in Duitsland naar huis gegaan en is het voor de aanwezige nu mogelijk om een goede afweging te maken over het emigreren naar Duitsland. De conclusie van de avond, waar iedereen zich waarschijnlijk wel in kan vinden, was dan ook ´verhuizen naar Duitsland is niet zomaar verhuizen het is emigreren! Laat u dus goed informeren en zorg ervoor dat uw droom ook echt een droom wordt!´.

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Elten - Freistehendes Einfamilienhaus € 89.000,--

Gemütliches Einfamilienhaus als Dauerwohnsitz oder Wochenendhaus! Elten Kiebitzsee: Das ehemalige Wochenend– bzw. Feriengebiet liegt direkt am Badesee Kiebitzsee, am Rande von Elten, 200 Meter von der niederländischen Grenze entfernt. Grundstück: 363 m² Das Grundstück wurde mit großer Rasenfläche sowie Blumen und Sträuchern angelegt. Von der teilweise überdachgen Terrasse genießen Sie einen Blick über Ihren Garten. Baujahr: ca. 1972 Nutzfläche: ca. 60m² mit praktischer Raumaufteilung Das ideale Haus für 1 bis 2 Personen ! Wohnbereich: Der Wohnessbereich mit seinen großen Fenstern und Zugang zur Terrasse verfügt über einen schönen Gartenblick. Küche: Einbauküche mit elektrischen Geräten Badezimmer: Dusche, WC und Waschtisch Bodenbeläge: Teppich, PVC Fenster: Holzfenster mit teilweise Isolierverglasung und gesamtes Haus Rollläden Heizung: Nachtspeicherheizung Die Immobilie kann voll möbliert übergeben werden. Gepflegt – gemütlich mit schönem Grundstück! Genießen Sie die Ruhe nach dem All

Te koop, schitterend vrijstaand huis in Anholt

Deze vrijstaande woning met zijn prachtig aangelegde tuin ligt midden in het historische dorp Anholt, slechts 3 km verwijderd van de Nederlandse grens. Anholt staat bekend door het prachtige kasteel en aangelegen golfbaan. Een ander belangrijke toeristische trekpleister is het berenpark „Anholter Schweiz“. Het dorf zelf voorziet in alle levensbehoeften en biedt een goede infrastructuur. Scholen en kleuterscholen, huisartsen en apotheek, kortom alles is binnen bereik. Tevens is er een goede verbinding naar de autobaan A3 / A12 Richting Oberhausen / Arnhem. Perceelsoppervlakte: 1668 m² De als park aangelegde tuin is een droom voor iedere tuinliefhebber! Met o.a. een grote vijver, diverse terrassen en zithoekjes. Alles door een vakman aangelegd. Bouwjaar: 1971 Woonoppervlakte: ca.187 m² Voor meer informatie klik hier . http://www.elsmannmakelaars.nl/

Hüthum

Raner Elsmann Immobilien: Vrijstaande woning met bijgebouw en stal!Aan de rand van Hüthum gelegen met goede verbinding richting Emmerich / Elten alsmede de A12 / A3 richting Nederland en het Ruhrgebied. Perceeloppervlakte:11.571 m²De grondstuk is verdeeld in een tuin achter het woongedeelte met gras, bomen, struiken, tuinhuisje… en een ´boerderij´-gedeelte met op dit moment akkerland. Dit akkerland wordt door een boer gebruikt en kan na de oogst bijvoorbeeld als grote weide gebruikt worden.De woning is op massieve bouwwijze gebouwd en is in de loop der tijd uitgebouwd en gemoderniseerd. Door het bijgebouw, de stal en het grote grondstuk zijn er veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld paardenliefhebbers, dierenvrienden en / of grote families met veel ruimte voor hobby´s. Bouwjaar: 1900Woonoppervlakte: ca. 130 m²Woonkamer:Woon-/eetkamer met grote raampartij richting de tuin.Keuken:Ruimte keuken met zitgelegenheid en inbouwkeuken met electrische apparatuur.Badkamer: Bad, douche,wc en wastafe